home

         

De la misterele umanitatii, la pinguinii din Patagonia

 

CHILE MARELE CIRCUIT

PATAGONIA - DEsERTUL ATACAMA - inSULA PASTELUI

 

Santiago de Chile - Valparaiso - Vina del Mar - Puerto Montt - Puerto Varas - Caulin - Ancud - Castro - Dalcahue - Punta Arenas - Puerto Natales - Torres del Paine - insula PASTElui - San Pedro de Atacama

 

"Ca doar nu te duci in Patagonia", este o expresie des folosita de noi, romanii, atunci cand ne referim la o destinatie foarte indepartata, aproape imposibil de atins si totusi, daca cel putin o data ati indraznit sa visati "ce ar fi daca...", atunci invitatia pe care o lansam, va va interesa cu siguranta, pentru ca Patagonia este o destinatie unica, mai mult decat un loc de vacanta. Un taram magic, in care natura parca ar vrea sa dovedeasca de ce este capabila. Veti fi fascinati de pitoreasca insula Chiloe, de Puerto Varas, o Austrie exotica, unde peisajul este atat de ametitor ca nu va vor ajunge o mie de poze pentru a-l capta, veti poposi in decorul de o frumusete ireala oferit de Parcul National Torres del Paine, una dintre nestematele Americii de Sud, veti ajunge la Stramtoarea Magellan, veti strabate cel mai uscat si spectaculos desert din lume, Atacama si veti putea atinge "buricul pamantului", cum mai este denumita insula PASTElui, care adaposteste una dintre ghicitorile nerezolvate ale istoriei umanitatii.

 

Perioada: 06.03 - 23.03.2024

 

Ziua 1 / 06.03.2024: Bucuresti - Paris - Santiago de Chile

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 12:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1589 (19:35 / 21:55), de unde se va pleca spre Santiago de Chile cu zborul AF 406 (23:20 / 09:40).

Ziua 2 / 07.03.2024: Santiago de Chile

Dupa sosirea in Santiago de Chile, ne vom intalni cu ghidul local alaturi de care vom porni in explorarea capitalei situata pe malul raului Mapocho, la poalele maiestosului vulcan Tupungato, care are o inaltime de 6.570 m. Orasul pastreaza amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales in zona centrala. Turul panoramic al orasului va include Palatul Prezidential, Piata Armelor cu Catedrala si vechea cladire a Postei, Muzeul National de Istorie si Casa Colorada, fosta resedinta a guvernatorului in perioada coloniala. Vom trece pe langa dealul Cerro San Cristobal, aflat in Parcul Metropolitano si vom continua cu deplasarea catre una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde vom gasi o multime de magazine si restaurante. Cazare la Hotel DoubleTree By Hilton Santiago Vitacura 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 08.03.2024: Santiago de Chile - Valparaiso - Vina del Mar - Santiago de Chile

Mic dejun. Plecare spre pitorescul oras Valparaiso, bogat in arhitectura autohtona, inspirata de artisti si poeti, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Orasul situat la o distanta de 120 km fata de Santiago de Chile este unul dintre cele mai importante porturi ale tarii, supranumit si "San Francisco al Americii de Sud", datorita faptului ca orasul este cladit pe pantele Anzilor, cu fata la Pacific. in timpul turului panoramic si pietonal vom admira cladirile viu colorate, Piata Sotomayor si Cladirea Parlamentului. Ne vom indrepta apoi spre orasul invecinat, Vina del Mar, "orasul gradina", cu plaje desprinse parca din paradis, fiind astfel cea mai importanta statiune din Chile si una dintre principalele statiuni din America de Sud. Tur panoramic al "bijuteriei" de la Oceanul Pacific ce se afla la o distanta de numai 9 km fata de Valparaiso, care ofera toate facilitatile pentru vizitatori, inclusiv un cazino, fapt pentru care este cunoscuta sub denumirea de "Capitala Turismului Chilian". intoarcere la Santiago de Chile pentru cazare la Hotel DoubleTree By Hilton Santiago Vitacura 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 09.03.2024: Santiago de Chile - Puerto Montt - Puerto Varas

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Latam, zbor LA 1159 (08:19 / 10:07) spre Puerto Montt, oras fondat de colonistii germani in anul 1853, cunoscut si ca "Poarta catre Patagonia", deoarece de aici plecau navele spre Tara de Foc si Stramtoarea Magellan pana la ghetarii Patagoniei. in timpul turului pe care-l vom face in Puerto Montt vom vedea piata principala din apropierea tarmului, catedrala construita din lemn, memorialul colonistilor germani, primaria si alte cladiri reprezentative. Traseul ne va purta de-a lungul promenadei de coasta pana la portul din Angelmo si barcile sale colorate ancorate in fata insulei Tenglo. Captura de dimineata poate fi cumparata proaspata direct din barci la piata de peste din Angelmo sau poate fi savurata intr-una dintre multele bucatarii mici din port. Vom putea explora apoi piata de artizanat care se afla alaturi, unde vom gasi piese realizate de mestesugarii locali din lemn si lapis lazuli, precum si pulovere groase din lana si palarii de la Chiloe. Turul se va incheia cu o plimbare de-a lungul Rutei Chinquihue, pe langa micile porturi de iahturi, santiere de barci si fabrici de peste. Transfer la Puerto Varas pentru cazare la Hotel Cabañas del Lago 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 10.03.2024: Puerto Varas - Chacao - Caulin - Ancud - Castro (insula Chiloe)

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre debarcader pentru a traversa cu ferryboat-ul spre insula Chiloe, o insula pitoreasca acoperita de dealuri si paduri verzi tot timpul anului, care adaposteste multe specii de pasari, vestita si pentru cele peste 150 biserici din lemn care impanzesc insula. Prima oprire pe insula va fi in satul Chacao, unde putem vizita o frumoasa biserica de lemn din 1710. Ne vom deplasa spre Golful Caulin, unde vom putea admira lebedele cu gat negru, precum si alte specii de pasari. Traseul zilei va continua spre Ancud, cel mai nordic oras si fosta capitala a insulei, unde vom cunoaste stilul de viata al locuitorilor insulei, denumiti "Chilotes". Vom putea admira coloratele case construite pe piloni, portul, piata si fortificatiile care dateaza din timpul Razboiului de independenta. in continuarea zilei ne vom indrepta pentru cazare in Castro la Hotel Parque Quilquico 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 11.03.2024: Castro - Dalcahue - Puerto Varas

Mic dejun. Vom continua explorarea insulei Chiloe cu vizita in Castro, capitala insulei unde vom vizita Plaza de Armas si catedrala ei pictata in culoarea liliac indraznet si portocaliu. Poate fi vizitata si cea mai mare piata de artizanat a insulei langa port. Castro este renumit pentru "palafitos", casele ridicate pe piloni deasupra apei. Exista diverse motive pentru existenta acestora, dar cel mai convingator este poate simplul fapt ca primii locuitori au cautat sa evite impozitele construind deasupra apei. La urma urmei, oceanul a apartinut intotdeauna tuturor! Dupa aceea vom continua spre satul de pescari Dalcahue, centrul regional pentru insulele mai mici si satele pescaresti situate de-a lungul coastei, care ofera o imagine de ansamblu a modului de viata traditional din Chiloe. Transfer la Puerto Varas pentru cazare la Hotel Cabañas del Lago 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 12.03.2024: Puerto Varas - Puerto Montt - Punta Arenas - Puerto Natales

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Puerto Montt pentru plecarea cu compania Latam, zbor LA 99 (07:00 / 09:14) spre Punta Arenas, oras care datorita amplasarii sale avantajoase pe Stramtoarea Magellan, continua sa fie folosit de navele comerciale. Dupa sosire, ne vom deplasa spre Puerto Natales, poarta catre cel mai frumos parc din lume, Torres del Paine. Timp liber pentru plimbari si relaxare. Cazare la Hotel Weskar Lodge 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 13.03.2024: Puerto Natales - Torres del Paine - Puerto Natales

Mic dejun. Plecare spre Pestera Milodon localizata la o distanta de 24 km nord fata de Puerto Natales, monument natural care este compus din 3 pesteri si o formatiune stancoasa cunoscuta sub denumirea de Silla del Diablo, in traducere Locul Diavolului. in anul 1896, lumea stiintifica a fost fascinata de descoperirea din aceasta pestera a oaselor unui animal disparut, numit Milodon. Oamenii de stiinta au crezut initial ca sunt ramasitele unui peste, dar ulterior testele au demonstrat ca acestea au mii de ani vechime si ca apartin Milodonului, un mare ierbivor lenes, care se crede ca a disparut la sfarsitul Erei Pleistocene. in afara de pestera si importanta sa istorica si stiintifica, regiunea are o multime de peisaje frumoase, deoarece este o zona care face tranzitia intre stepa si regiunea de paduri. Aici se intalnesc specii de nire, calafat si romerillo. Traseul zilei ne va conduce apoi in cel mai atractiv Parc National din Chile si din lume, Torres del Paine, unde vom vizita Cuernos del Paine si Lacul Grey, iar daca CONDITIIle meteo vor permite, vom trece pe langa Laguna Amargasi, Lacul Pehoe si ne vom bucura de privelistile minunante oferite de Paine Massif, Almirante Nieto si faimosul munte Torres del Paine. Cu acest prilej vom putea observa viata in salbaticie a diferitelor vietuitoare si flora unica a zonei. Dejun la pachet. intoarcere in Puerto Natales pentru cazare la Hotel Weskar Lodge 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 14.03.2024: Puerto Natales - Punta Arenas

Mic dejun. in aceasta zi ne vom intoarce in Punta Arenas, unde vom face un tur de oras, care va incepe la punctul de belvedere Cerro La Cruz. in acest loc vom putea admira o priveliste frumoasa asupra orasului si a stramtorii Magellan. Vom continua cu o plimbare prin cimitirul Punta Arenas, ale carui morminte impresionante il fac cel mai frumos loc de odihna vesnica din Chile. Vom ajunge apoi in piata principala, Plaza de Armas, marginita de conacele din sec. al XIX-lea ale bogatelor familii de crescatori de oi. Casele magnifice ale marilor proprietari de proprietati, asa cum au fost familia Braun-Menendez sau familia Nogueira, ilustreaza bogatia fabuloasa de care orasul se bucura candva. O statuie in cinstea lui Magellan, situata in mijlocul pietei orasului, ii intampina pe navigatori. in continuare vom vizita Muzeul Salesiano Marggiorino Borgatello, unde vom afla mai multe despre primii locuitori ai Patagoniei, Kawaskhar si Yamana. La sfarsitul turului vom face o scurta plimbare in jurul pietei cu obiecte de artizanat local. Cazare in Punta Arenas la Hotel Diego de Almagro Punta Arenas 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 15.03.2024: Punta Arenas - Santiago de Chile

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Santiago de Chile cu compania Latam, zbor LA 178 (15:25 / 18:40). Cazare in Santiago de Chile la Hotel Holiday inn Airport Santiago 4* (sau similar 4*) si timp liber pentru cumparaturi.

Ziua 11 / 16.03.2024: Santiago de Chile - insula PASTElui

Mic dejun. Excursie optionala in insula PASTElui. turistii care nu opteaza pentru aceasta excursie, vor avea in continuare 2 nopti de cazare la Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*) si timp liber in Santiago de Chile. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Latam Airlines Group, zbor LA 841 (09:05 / 12:45) spre insula PASTElui, asezata intre Chile si Tahiti, la o distanta de aprox. 3.700 km fata de coasta chiliana in Oceanul Pacific. insula este considerata a fi cea mai izolata din lume si a intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1995. insula, cunoscuta si sub denumirea de "buricul pamantului", este populata de "rapa nui" (care inseamna iubitori de pace si ospitalitate), cum se numesc locuitorii acesteia si este considerata ca fiind un muzeu al pamantului, care adaposteste una dintre ultimele ghicitori nerezolvate ale umanitatii: cine a realizat uriasele sculpturi "Moai"? Pana in ziua de astazi, arheologii pot face doar presupuneri. intalnire cu ghidul local, alaturi de care vom face Turul Akivi, prilej cu care vom vedea Ahu Akivi, platforma de 7 moai restaurata. Potrivit legendei, aceste 7 statui reprezinta primii exploratori sositi pe insula Rapa Nui, trimisi de regele Hotu Matua. Vom ajunge apoi la cariera Puna Pau, unde au fost sculptate Pukao sau palariile moai. in continuare vom vizita Muzeul Arheologic Padre Sebastian Englert din orasul Hanga Roa, unde vom afla detalii despre geologia, geografia, istoria si trecutul insulei Rapa Nui si al oamenilor sai. Ultima oprire va fi la situl ceremonial Tahai cu cele 3 platforme, in care se afla si singurul moai cu ochi. Transfer pentru cazare la Hotel Iorana 3*+ (sau similar 3*+).

Ziua 12 / 17.03.2024: insula PASTElui

Mic dejun. in aceasta zi veti porni intr-o excursie unica in timpul careia veti descoperi secretele culturii Rapa Nui. Parcul National Rapa Nui, un sanctuar al vietii salbatice raspandit in cea mai mare parte a insulei PASTElui si un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, contine aproximativ 900 de sculpturi moai, precum si 300 de platforme ceremoniale. Sculptate din cenusa vulcanica solidificata, se crede ca aceste statui reprezinta spiritele stramosilor si membrii de rang inalt ai fiecarui trib. Turul va incepe cu vizitarea platformelor moai Ahu Akahanga, reprezentand temple nerestaurate care merita insa explorate, Ahu Akahanga fiind locul de inmormantare a lui Hotu Matu'a, primul conducator al insulelor. Va veti indrepta apoi spre unul dintre cele mai importante situri ale culturii Rapa Nui: cariera Rano Raraku, unde au fost sculptate aproape 900 de statui dintre care in prezent mai exista 397. Apoi vom ajunge la Ahu Tongariki, cel mai mare monument monolitic din Polinezia de Est, o platforma uimitoare unde se gasesc 15 dintre cele mai mari statui de pe insula. Excursia va continua spre Te Pito o te Henua, o imensa piatra rotunda, care se presupune ca ar avea puteri magice si care, conform legendei, a fost adusa aici de catre regele Hotu Matu'a. Ultima oprire va fi pe plaja Anakena, unde va veti putea relaxa si unde temerarii vor putea face o baie in Oceanul Pacific. Cazare la Hotel Iorana 3*+ (sau similar 3*+).

Ziua 13 / 18.03.2024: insula PASTElui - Santiago de Chile

Mic dejun. Dimineata vom porni in Turul Orongo, care va include urcarea pe Vulcanul Rano Kau, de unde vom avea o priveliste splendida asupra insulei, coastei si orasului Hanga Roa. Al doilea punct de belvedere in care vom ajunge ne va permite sa apreciem craterul vulcanului Rano Kau, cu laguna sa de peste 1 km in diametru. in continuare vom vizita satul ceremonial Orongo, unde aveau loc ritualurile Omului Pasare, "Tangata Manu". Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Latam Airlines Group, zbor LA 842 (14:40 / 21:05) spre Santiago de Chile. Transfer pentru cazare la Hotel Holiday inn Airport Santiago 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 19.03.2024: Santiago de Chile - San Pedro de Atacama

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Latam, zbor LA 148 (10:17 / 12:25) spre San Pedro de Atacama, centrul civilizatiei precolumbiene, loc care ofera cel mai spectaculos si cel mai dramatic peisaj din Chile. Vom vizita cea mai cunoscuta destinatie din aceasta zona, Valea Lunii (Moon Valley sau Valle de la Luna), localizata in Cordillera de la Sal, care reprezinta o atractie deosebita datorita similitudinii cu peisajul selenar si a enormului amfiteatru de piatra. La apus, peisajul este invaluit in lumini care se schimba la fiecare minut, creand un spectacol de culori. Cazare la Hotel Diego de Almagro San Pedro de Atacama 4* (sau similar 4*).

Ziua 15 / 20.03.2024: San Pedro de Atacama

Mic dejun. in aceasta zi vom porni intr-o excursie de 1 zi cu dejun la pachet inclus, pentru a descoperi impresionantul Salar de Atacama. Dimineata devreme ne vom indrepta spre Toconao, un orasel aflat la 2450 m altitudine, de un farmec aparte, in care lemnul de cactus este folosit pentru constructia locuintelor. Calatoria va continua spre satul Socaire, situat la o altitudine de 3218 m, care se remarca prin arhitectura sa, ce are la baza piatra dura. Putinii locuitori ai acestui sat inca folosesc metodele traditionale de plantare a campurilor terasate cu porumb, grau si cartofi. Ne vom indrepta apoi catre lagunele Miscani si Miniques care se afla situate la o altitudine de 4500 m, inconjurate de vulcanii cu aceleasi nume. Vom ajunge in cele din urma la Lacul Sarat Atacama, care are o suprafata impresionanta de 3000 km2. Lacul este acoperit cu un strat de cristale de sare albe ca zapada, aparute ca urmare a evaporarii apei. Lacul primeste apa filtrata din Raul San Pedro si din numeroasele canioane ale lantului muntos, fapt care face ca acesta sa contina cele mai mari rezerve de litiu, bor si potasiu din intreaga lume. Tot aici se afla Laguna Chaxa, populata de reptile si de pasari flamingo. intoarcere la San Pedro de Atacama pentru cazare la Hotel Diego de Almagro San Pedro de Atacama 4* (sau similar 4*).

Ziua 16 / 21.03.2024: San Pedro de Atacama - Santiago de Chile

Dimineata devreme ne vom indrepta spre o alta atractie de top: El Tayto Geyseres, cel mai inalt camp de gheizere din lume. La rasaritul soarelui vom observa inceputul activitatii aburilor - magma foarte aproape de suprafata incalzeste stancile care in contact cu izvoarele subterane produce acest fenomen. Dupa micul dejun pe care-l vom avea la "inaltime", temerarii care nu se tem de frigul de afara vor putea face baie in piscina cu apa termala. La intoarcerea spre San Pedro de Atacama, vom trece prin pitorescul sat Machuca. De asemenea, se vor face opriri pe parcurs pentru a fotografia peisajul, vulcanii, cactusii, flora si fauna renumitului desert. Dejun la un restaurant local. Din San Pedro de Atacama vom fi transferati la aeroportul din Calama pentru plecarea spre Santiago de Chile cu compania Latam, zbor LA 377 (19:56 / 21:59). Transfer pentru cazare la Hotel Holiday inn Airport 4* (sau similar 4*).

Ziua 17 / 22.03.2024: Santiago de Chile - Paris

Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru ultimele cumparaturi. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 401 (14:00 / 07:50).

Ziua 18 / 23.03.2024: Paris - Bucuresti

Sosire la Paris la ora 07:50, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul AF 1888 (09:55 / 13:45).

 

TARIF: 2120 EURO + 2940 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 1050 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 10-14 turisti, tariful se va majora cu 290 usd/pers.)

 

TARIFUL inCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Paris - Santiago de Chile si retur cu compania Air France

- transport continental cu avionul pe rutele: Santiago de Chile - Puerto Montt, Puerto Montt - Punta Arenas, Punta Arenas - Santiago de Chile, Santiago de Chile - San Pedro de Atacama - Santiago de Chile

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 15 nopti cazare in hoteluri de 4* si 3*

- mesele mentionate in program: 15 mic dejunuri si 3 dejunuri

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- tur panoramic de oras cu ghid local in Santiago de Chile

- tur panoramic de oras cu ghid local in Valparaiso si Viña del Mar

- tur panoramic de oras cu ghid local in Puerto Montt

- excursie pe insula Chiloe

- tur panoramic de oras cu ghid local in Punta Arenas

- vizita la Pestera Milodon

- vizita in Parcul National Torres del Paine la Cuernos del Paine si Lacul Grey

- vizita in Valea Lunii

- vizita la Salar de Atacama

- vizita la El Tayto Geyseres

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 65 usd/pers., pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 10 participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • excursie in insula PASTElui compusa din:

§  servicii sol: transferuri hotel - aeroport - hotel, 2 nopti cazare cu mic dejun, 2 excursii de cate o jumatate de zi si 1 excursie de 1 zi, in care vom descoperi secretele culturii Rapa Nui: aprox. 680 usd/pers./loc in camera dubla; supliment camera sgl. aprox. 240 usd/pers.

§  bilet avion: Santiago de Chile - insula PASTElui - Santiago de Chile: aprox. 790 euro/pers. si 150 euro/pers. taxe de aeroport

Din tariful excursiei optionale in insula PASTElui s-a scazut tariful noptilor de cazare din Santiago de Chile. Optiunea pentru aceasta excursie se poate face doar din tara, in momentul inscrierii!

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

                                  

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>